Spina 2 – Politecnico di Torino, Olaszország

Párhuzam: elszigeteltség, campus, barnamező, munkahely
Megoldás: akadály lebontása, új kapcsolatok, vegyes funkciópolitecnico_di_torino t

Egyetemi Campus bővítése, Torino, Olaszország

Az egész város területére kiható revitalizáció a várost északi tengelyében átszelő vasútat földfelszín helyett földalatt vezeti el, így a felszabaduló sáv által (Spina = “tüske” , innen a projekt elnevezése) az eddig elválasztott városrészek között új kapcsolatok jöhetnek létre.

A szűkebben vizsgált területen az infrastrukturális átalakítás által létrejött a bővítés lehetősége a régi ipari terület felé. A régi épületek sokféle újrahasznosítása mellett (kultúrális intézmény, menza, tanulószoba, egyetemi tantermek és előadók) új épületek is betelepültek.
Központi szerepe miatt kiemelten érdekes egy olyan nemzetközi cég új székhelyének elhelyezése az egyetemi épületekkel szoros kapcsolatban, mely fontosnak tartotta befektetni az oktatási terület újjáéledésébe, egyben biztosítva a közvetlen közelséget a potenciális munkaerővel is.

Vizsgált fejlesztési terület: 170.000 m2.
Építész tervezők: nincs adat.
Képek forrása: Google maps.
További információ:
http://www.urbanfile.org/it/2008/10/Spina-Centrale-Progetto-totale/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s